בראיון, אמר סימארד כי דיונים מוקדמים מתקיימים ויכולים לעזור לתמוך בענף אם אוטווה לא יצליח לסיים עסקת סחר עם ארה"ב, שותפה המסחר הגדול ביותר שלה, עד למועד האחרון ל -21 ביולי.
בעוד שלחברות אלומיניום קנדיות אין כיום בעיות נזילות, סימארד הזהיר כי תעריף ממושך של 50% ארה"ב יכול בסופו של דבר להשפיע על המערכת הפיננסית של קנדה.
קנדה מבקשת להציע תמיכה לחברות האלומיניום הענקיות שלה בתוך מדיניות התעריף של טראמפ
כ- 50% מהאלומיניום המשמש בארה"ב מגיע ממדינות אחרות, והרוב מגיע מקנדה. בשנה שעברה ייצאה קנדה 3.2 מיליון טונות של המתכת לאמריקה.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגדיל את תעריפי הייבוא של פלדה ואלומיניום ל -50% בחודש שעבר. זה היה כדי להחליף לחץ על יצרני הפלדה העולמית ולהסלים את מלחמת הסחר שלו כדי לקדם את מטרתו להגביר את הייצור המקומי של חומרים חיוניים לבנייה.
בנוגע למהלך הגדול של קנדה להציע תמיכה לחברות האלומיניום הגדולות שלה, אמר סימרד כי זהו חלק מדיון גדול יותר בו הכל על השולחן. עוד הצהיר כי לא התקבלה שום החלטה.
לדברי סימרד, עם התעריף של 50% למעשה מאז ה- 4 ביוני, זה נורמלי שיש דיונים, בין היתר, על ההשפעה על נזילות העסקים אם המצב נמשך לאורך זמן.
דבריו של סימארד מגיעים אחרי דיווחים מוקדמים בתקשורת, שציטטו את מלני ג'ולי, שר החדשנות, המדע והתעשייה של קנדה, אמר כי הממשלה מנהלת שיחות עם ריו טינטו כדי לספק סיוע כספי לאור מדיניות התעריפים ההרסנית של טראמפ.
על פי הדיווחים של מקורות, על פי הדיווחים, ג'ולי העלתה את הדיונים בפגישה עם מנהיגים עסקיים באזור סאגנאי בקוויבק, מרכז מרכזי בייצור אלומיניום, המכונה לעתים קרובות עמק האלומיניום של קנדה.
ריו טינטו דחה בקשת התגובה. מצד שני, דובר משרד ג'ולי הצהיר כי אוטווה מנהלת כיום "שיחות פעילות" על הדרכים הטובות ביותר לתמוך בתעשיית האלומיניום של קנדה, בהינתן סביבה של תעריפים אמריקאים לא מוצדקים, לתמיכה בהשקעה רבה יותר בענף.
מדיניות התעריף של טראמפ על פלדה ואלומיניום גורמת לתוצאות בלתי רצויות
טראמפ מתכנן לגבות ולקדם השקעה ב פלדה ואלומיניום ייצור במדינה. שני אלה הם מוצרי מפתח בתחום הבנייה.
מלבד זאת, לאלומיניום יש יתרון נוסף. זה מועסק באופן נרחב בתחום התחבורה ובענף האריזה.
ובכל זאת, משתמשי הקצה של אלומיניום בשוק הפיזי התעמתו עם בעיות מסוימות באמריקה. לדוגמה, עליהם לצפות לשלם בבורסת המתכות בלונדון בעת רכישת חומר הגלם. כמו כן, יש עלות נוספת למחיר השוק הספוט. זה כולל משלוח וחובות.
מכירות מגזר הייצור בארה"ב צנחו מאז שהן תלויות בייבוא חומרי גולמי. מאי נתוני המכון לניהול אספקה (ISM) ציינו כי המגזר נדבק בחודש השלישי, ורשם שפל של שישה חודשים. ירידה זו הובילה לאובדן המשרות המתמשך בכל הענף. זה גם נפגע מהגדלת מחירי האנרגיה.
האקדמיה הקריפטופוליטנית: רוצה להגדיל את כספך בשנת 2025? למד כיצד לעשות זאת עם Defi ב- WebClass הקרוב שלנו. שמור את המקום שלך