ליון הוא פרויקט אתריום, שכמעט אף אחד לא יודע על קיומו. הפרויקט הזה כבר עושה את שלו כדי לעזור לאנשים להיכנס גֶרמָנִיָה להשיג גישה לאנרגיה זולה יותר. Lition הושקה בתחילת השנה והיא כבר ספקית אנרגיה מורשית בגרמניה.
חלק מהלקוחות מגיעים מערים מרכזיות כמו ברלין ומינכן. ליון בנויה על גבי ה-ethereum blockchain ומאפשרת לאנשים להשתמש בשוק האנרגיה המבוזר שלה. עם ליון, ללקוחות יש קשר ישיר עם יצרני אנרגיה בכל הגדלים.
החברה מציינת כי נכון להיום, יותר מ-700 משקי בית משתמשים בפלטפורמה שלהם לרכישת אנרגיה זולה יותר. אם נסתכל על זה מנקודת מבט רחבה יותר, לישן מנסה לחדש את הרעיון כיצד אנרגיה גלובלית עובדת כמו שהביטקוין ניסה לעשות למערכת הפיננסית. בחברה מאמינים שבסילוק מתווכים מיותרים, הלקוחות יחסכו כסף רב.
כאשר אנו מסתכלים על המקרים המסורתיים, אנו יכולים לראות מדוע החברה רוצה לשנות את אופן הפעולה של הדברים. ספקי האנרגיה מתחילים במכירת אנרגיה חשמלית או סולארית למתווך. מתווכים אלה הם לרוב תאגידי ענק רב לאומיים. המתווכים לאחר מכן נאלצים לקנות את האנרגיה לפי בחירתם מתאגידי הענק.
לדברי ריצ'רד לוהווסר, למנכ"ל ליון לתאגידי הענק הללו יש יותר מדי השפעה. הם גם לא מציעים כמעט גיוון באפשרויות האנרגיה ואנשים נאלצים לקנות את מה שהם מציעים. זו הסיבה שהוא רוצה שליטיון תוציא אותם לגמרי.
אם השדולות הארגוניות הענקיות לא יצליחו לסגור את הפרויקט, יכולות להיות לכך השלכות עצומות. אנשים מכל העולם יוכלו להיות מחוברים ישירות לספקי האנרגיה. האנרגיה שאנשים רוכשים תהיה זולה יותר ותהיה לבחירתם. אם יצליח, הלקוחות ייהנו מירידה של כ-20% בחשבון האנרגיה שלהם. בנוסף, הכנסות תחנות הכוח יעלו בכ-30%.
ליון צריך לחשוב גם על הסביבה
ליון היא גם חברה מודרנית ושומרת על איכות הסביבה. משהו, שנאלצנו לשים לב אליו בעשור האחרון, תאגידי ענק אפילו לא מתחשבים בו. לחברה יש דגש חזק על "אנרגיה ירוקה", שהיא בטוחה יותר לסביבה, אך יקרה יותר לצרכן. ליון תאפשר למשתמשים לבחור בין 3 קטגוריות של אנרגיה: ביומסה, רוח, שמש. בנוסף, לקוחות יוכלו לבחור את הספק שלהם, אך בחירה זו היא הזולה ביותר ב-90%.
לאחר שהלקוחות מסיימים את הבקשה עבור האנרגיה והספק שלהם, הם יכולים לשלם ל-Lition באירו. זה מזוהה על ידי חוזה חכם והמשתמש מקבל את האנרגיה באופן אוטומטי.
הודות לטכנולוגיית הבלוקצ'יין, תהליך רכישת אנרגיה ישירות מפושט להפליא. בגלל הרישוי הנוכחי, לקוחות שמוכנים להשתמש ב-Lition חייבים להיות ממוקמים בגרמניה.
כמובן שזה לא הכל שמש וקשתות כמו שלווסר היה רוצה. הוא הצהיר שאמנם הוא מאוד מרוצה מכמות החופש שפלטפורמת האתריום מציעה, אבל מהירות התגובות היא מאוד מאוד גרועה. בנוסף, עלויות השימוש בפלטפורמה מהוות מכשול לא קטן בדרכה של החברה.
הם תמיד מחפשים משהו טוב יותר, אבל עובדה ידועה היא שלכל הבלוקצ'יין יש את החסרונות והיתרונות שלהם. זו הסיבה ש-Lition חוברת ל-SAP, אחת מחברות התוכנה הגדולות בעולם. המטרה היא לבנות מערכת ייחודית, היברידית, שתשלב את ההיבטים הטובים ביותר של בלוקצ'יין ציבוריים ופרטיים כאחד. ליון תטפל בקונצנזוס שהונח, בעוד ש-SAP תעבוד על שכבת המגע החכם.
מיותר לציין שהפרויקט הזה ידרוש מימון. לישן מאמינים שכדי לבנות את הבלוקצ'יין הציבורי/פרטי הייחודי הזה, הם יזדקקו לעזרה רבה. לכן הבלוקצ'יין יתוכנן ליותר מסתם שימושי אנרגיה ו-Lition ישיקו ICO משלהם בהקדם האפשרי.
אתה יכול גם לבדוק: