יפן מקדמת חבילת תמריצים כלכלית מובילה שכוללת שיפוץ משמעותי של כללי המיסוי הנוכחיים עבור קריפטו, כך דיווחו כלי תקשורת מקומיים ב-20 בנובמבר.
ראש הממשלה Shigeru Ishiba התחייב לשיתוף פעולה דו-מפלגתי כדי להעביר רפורמות גורפות שמטרתן להקל על הנטל הפיננסי על משקיעי קריפטו ולחזק את מעמדה של המדינה כמובילה בחדשנות בנכסים דיגיטליים.
השינויים המוצעים יחליפו את המס המשתנה של יפן על "הכנסות שונות" על קריפטו, שיכול להגיע עד 55%, עם שיעור קבוע של 20%.
המהלך שואף להתאים את מיסוי הנכסים הדיגיטליים לזה של ההכנסה המסורתית מהשקעות, לפשט את תאימות המס עבור סוחרי קריפטו ולטפח סביבה ידידותית יותר להשקעה.
התיקונים הם חלק מצעדי רפורמת מס רחבים יותר במסגרת חבילת התמריצים, שמציעים גם להעלות את רף הפטור ממס הכנסה ולהפחית מסים על דלק ומכירות כדי להגביר את הוצאות הצרכנים.
הרפורמות צפויות להיכנס לתוקף עד 2025, עד לאישור הפרלמנט.
מדיניות קריפטו צוברת תאוצה
יפן הייתה שחקנית מפתח בשוק הקריפטו העולמי כאחת המדינות הראשונות שהטמיעה מסגרת רגולטורית מקיפה ומחמירה לנכסים דיגיטליים. מאז המשיכה המדינה לנקוט בגישה מתקדמת כלפי התעשייה.
עם זאת, שיעורי המס הגבוהים על קריפטו זכו לביקורת על כך שהם חונקים חדשנות ומניעים כישרון והון לתחומי שיפוט נוחים יותר. בעלי עניין בתעשייה דגלו ברפורמות, בטענה שמדיניות ברורה ומאוזנת יותר חיונית ליפן כדי להתחרות במגזרי הבלוקצ'יין וה-web3 המתפתחים במהירות.
נראה כי הממשל של ראש הממשלה אישיבא לקח את החששות הללו ברצינות, ורואה ברפורמת הקריפטו בעדיפות אסטרטגית. שינויי המס צפויים לעודד אימוץ רחב יותר של נכסים דיגיטליים ולמשוך יותר עסקים ממוקדי בלוקצ'יין למדינה.
שינוי מדיניות זה מתיישב גם עם ההסכמה הפוליטית הגוברת על החשיבות של מימון דיגיטלי וקריפטו. במהלך הקמפיין האחרון שלו, מנהיג המפלגה הדמוקרטית למען העם, יואצ'ירו טמאקי, תומך חזק בחדשנות Web3, הדגיש באופן דומה את הצורך ברפורמה.
בעוד מפלגתו של טמאקי נותרה באופוזיציה, הצעותיו משקפות תנועה רחבה יותר למצב את יפן כמובילה בכלכלה הדיגיטלית.
דְחִיפָה
הרפורמה במס הקריפטו היא חלק מחבילה כלכלית רחבה יותר שמטרתה להחיות את הכלכלה העגומה של יפן תוך טיפול בחוב הציבורי הגובר ולחצים האינפלציוניים.
צעדים נוספים המוצעים כוללים העלאת רף ההכנסה הפטורה ממס מ-$6,650 ל-$11,345, קיצוץ מיסי הדלק והפחתת מיסי מכירה כדי לתמוך בהוצאות הצרכנים. הממשלה גם מתכננת למקד את התאוששות התעסוקה, תוך קביעת רף של שיפור של 2% במדדים בשוק העבודה.
חבילת התמריצים משקפת את מצבה הכלכלי הרעוע של יפן, שתוארה על ידי כמה אנליסטים כ"תקועה בין הפטיש לסדן". המדינה מתמודדת עם החוב הציבורי הגובר, הדמוגרפיה המזדקנת ונגד הרוחות הכלכליות העולמיות, כולל עלייה באינפלציה ואי ודאות גיאופוליטית.
המבקרים טענו כי בעוד שצעדי התמריצים עשויים לספק הקלה לטווח קצר, רפורמות מבניות נחוצות כדי להתמודד עם האתגרים הכלכליים ארוכי הטווח של יפן.