מספר הביטקוין המוחזקים בבורסות ירד משמעותית בספטמבר, וירד לרמות שנראו לאחרונה באמצע נובמבר 2018.
מאז תחילת החודש, ירדו עתודות החליפין של ביטקוין מכ-2.62 מיליון BTC ל-2.58 מיליון BTC. הירידה הזו של כמעט 38,000 BTC בקצת יותר משבועיים באה בעקבות מגמה מתמשכת של ביטקוין שיוצא מבורסות בקצב מואץ.
המגמה השנתית מראה ירידה גדולה עוד יותר, כאשר הרזרבות הצטמצמו בכ-430,000 BTC מתחילת השנה.
ירידה ברזרבות החליפין של ביטקוין מעידה בדרך כלל על כך שהמשקיעים מעבירים את אחזקותיהם מבורסות, ובוחרים באחסון לטווח ארוך בארנקים אישיים. פעולה זו מתפרשת לעתים קרובות כסימן לאמון בפוטנציאל המחיר העתידי של ביטקוין, מכיוון שהיא מפחיתה את ההיצע המיידי הזמין למסחר, מה שעשוי להוות את הקרקע לסחיטת היצע.
החזרת יתרות החליפין לרמות של 2018 מעידה במיוחד. בנובמבר 2018, ביטקוין הגיח משוק דובי גדול, והמשקיעים החלו לצבור ביטקוין בציפייה לרווחים עתידיים. כיום ההקבלה ברורה: משקיעים מושכים שוב ביטקוין מבורסות, ואולי מאותתים על שלב צבירה במחזור השוק הנוכחי. מהלך זה יכול לרמוז שמשתתפים בשוק מתכוננים לתנועת מחירים משמעותית המונעת מהמחסור בביטקוין זמין בבורסות.
הרמות הנמוכות של יתרות החליפין מרמזות על שוק הנוטה לאחזקה לטווח ארוך ולא למסחר לטווח קצר. התנהגות כזו עלולה להגביר את תנודתיות המחירים, במיוחד אם הביקוש עולה בתוך היצע מוגבל.