עם התפתחות האינטרנט, הפיראטיות הפכה יותר ויותר מתוחכמת. עם זאת, הקורבנות הגדולים ביותר הם כנראה אמני מוזיקה ושחקנים.
בשנה האחרונה תחזית של מחקר טלוויזיה דיגיטליתמוזכר שסדרת הטלוויזיה והסרט עלולים להגיע לאובדן הכנסות של למעלה מ-50 מיליארד דולר עד 2022. כל זה מיוחס לפיראטיות מקוונת וההערכות הגסות הללו אינן כוללות ספורט, תשלום לפי צפייה וצורות אחרות של תוכן מדיה. המספר האמיתי יהיה גבוה למדי.
אם אנחנו מסתכלים על היקף אימוץ הבלוקצ'יין העולמי, עלינו להגיע לקונצנזוס שהטכנולוגיה לא מסוגלת להרוס פיראטיות, לפחות עדיין לא. חשוב לציין שניתן ללכוד בקלות את רוב תכני המדיה ולעשות בהם שימוש חוזר. המשמעות היא שכרגע רוב פרויקטי הבלוקצ'יין אינם הולכים אחרי פיראטיות אלא שקיפות פרסומות.
א דוח מ-CREATEגוף מחקרי זכויות יוצרים בבריטניה, צולל עמוק יותר לתוך ההיבטים הפסיכולוגיים של פיראטיות. אם נסתכל מעבר לסיבוך המגוחך של ההיבטים של פיראטיות, נוכל להסכים שרוב האנשים עושים זאת כי הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם את המוצרים האלה בשום צורה. למדינות מסוימות יש גישה מוגבלת, אך הן יכולות לשתף קבצים בלי סוף ללא השלכות.
אין הסכמה ברורה בנושא מכיוון שלאנשים רבים תהיה נקודת מבט משלהם. ישנן עדויות לכך שניתן להשתמש בטכנולוגיית בלוקצ'יין כדי להתחיל את היוזמה למאבק בפיראטיות. הדעה הרווחת היא שפיראטיות תבוטל לחלוטין אם האינטרנט היה בנוי כולו על הטכנולוגיה. למרות שזו נותרת אפשרות עתידית, ישנן כמה שיטות הכרוכות בבלוקצ'יין, שניתן ליישם היום.
פיראטיות היא הזדמנות לרווח ותהילה, אם חברה מצליחה להילחם בה
טכנולוגיית "חוזה פיקוח חכם" מפותחת כעת על ידי Vevue. שירות הסטרימינג בלוקצ'יין אומר שהטכנולוגיה תוכל לעקוב אחר תוחלת החיים של כל התוכן. בעיקרו של דבר, זה אומר שבכל פעם שסרטון מועתק או מוקלט בכל דרך אפשרית, הטכנולוגיה תוכל לזהות את הבעלים המקורי של המערכת/המכשיר שבו התוכן הוצג לאחרונה.
המעקב לא נעשה על ידי בלוקצ'יין. מעקב וזיהוי התוכן הגנוב היא המשימה הקשה למדי, שהיא קצת מעל הבלוקצ'יין. הפלטפורמה תשתמש במנוע חישובי מתוחכם מאוד, שעדיין ממתין לפטנט. היא תוטל על הגנת תוכן אך הפרטים על מעקב וזיהוי תוכן יישמרו בסוד.
גישה ייחודית נוספת ננקטת על ידי חברה דרום אפריקאית. CustosTech מיישמת את הבלוקצ'יין של ביטקוין במאבק נגד פיראטיות. החברה בנתה טכנולוגיה המכונה "סימן מים משפטי." זו בעצם מערכת תגמול, שמטביעה תגמול כספי, במקרה הזה ביטקוין. הפרס יחובר למספר הסידורי הייחודי המקודד בקובצי המדיה כמו ספרים אלקטרוניים, ספרי אודיו, אודיו ווידאו.
הטכנולוגיה ידועה גם בשם סימון מים דיגיטלי והיא ראתה אור כבר כמה שנים. חברות רבות משתמשות בטכנולוגיה זו כיום. סימן המים ממוקם באופן אקראי בחלק מהמדיה והוא בלתי מורגש לחלוטין. העובדה שהמיקום שלו אינו ידוע והאופן שבו הוא מוטבע על פני הקובץ כולו מקשה מאוד על הסרה. חלק נוסף שחשוב לציין הוא שהמפתח הסדרתי אינו מושפע לחלוטין ממניפולציה של קבצים כמו הקטנת קנה מידה, המרת קידוד, הקלטה או כל צורה של החלפה. המשמעות היא שאם קובץ חשוד בפיראטיות, ניתן להשתמש במספר הסידורי כדי לקבוע את הנמען החוקי של הקובץ ובכך את מקור התוכן הגנוב.
בעתיד הקרוב יתחילו לצוץ פרויקטים רבים כאלה. טוב תעשה תעשיית המוזיקה והטלוויזיה אם תשקיע בחידושים כאלה, כי אם יצליחו, הם יכולים ממש לחסוך להם מיליארדים.
אתה יכול גם לבדוק: