ניתוח צמדי מסחר בביטקוין ופיאט בבורסות מרכזיות מגלה לעתים קרובות פערי ביצועים שנותרו בלתי נראים כאשר מתמקדים במחירים גלובליים או ממוצעים. הוא מראה כיצד נזילות, דאגות גיאופוליטיות וכלכליות וסנטימנט השוק משפיעים על הביצועים.
בהסתכלות על הביצועים של השנה עד היום (YTD) של צמדי פיאט דומיננטיים, אנו יכולים לראות ש-BTCARS ראתה עלייה מרשימה של 98.27%. BTCTRY עלה ב-69.85%, BTCJPY עלה ב-55.01%, BTCEUR צמח ב-49.85%, BTCUSD ב-45.62%, ו-BTCGBP ב-45.07%.

לעומת זאת, הביצועים של שלושה חודשים מראים ש-BTCARS מוביל עם עלייה של 19.64%, בעוד BTCEUR, BTCUSD, BTCGBP, BTCJPY ו-BTCTRY רשמו כולן תשואות שליליות, שנעות בין -1.16% ל-6.50%.

הביצועים של חודש מציגים תמונה מעורבת, כאשר BTCTRY עלייה של 10.81%, BTCUSD עלייה של 2.97%, BTCEUR עלייה של 2.72%, ו-BTCGBP עלייה של 2.03%, בעוד ש-BTCARS ו-BTCJPY ירדו ב-0.85% ו-3.89% , בהתאמה.

ניתן לייחס את הביצועים הבולטים של ביטקוין מול הפזו הארגנטינאי, במיוחד עד כה, לאינפלציה החמורה של המדינה. כאשר שיעורי האינפלציה עולים על 100% מדי שנה, הפיחות המהיר של הפזו הארגנטינאי הניע משקיעים לחפש מקלט בביטקוין.
התנהגות זו עולה בקנה אחד עם מגמות היסטוריות שבהן אזרחי מדינות שחוות היפר-אינפלציה או חוסר יציבות כלכלית פונים לקריפטו כהגנה מפני הפיחות של המטבע המקומי שלהם. בעוד שהמדיניות הכלכלית והפוליטית של הנשיא החדש של ארגנטינה, חוויאר מיילי, האטה את האינפלציה, הביקוש לביטקוין נותר חזק.
באופן דומה, הביצועים החזקים של BTCTRY YTD נובעים מהאתגרים הכלכליים של טורקיה. טורקיה מתמודדת עם אינפלציה גבוהה, כאשר דיווחים אחרונים מצביעים על שיעורי האינפלציה שעולים על 75%. הפיחות של הלירה הטורקית הוביל לאימוץ מוגבר של ביטקוין בקרב משקיעים טורקים המעוניינים לשמר את עושרם.
מגמה זו נתמכת עוד יותר על ידי העובדה שלטורקיה יש את אחד משיעורי אימוץ הקריפטו הגבוהים בעולם. נתונים מ-Kaiko הראו שנפח הסחר של הלירה הטורקית עלה על 10 מיליארד דולר במשך שמונה חודשים רצופים, כאשר נפח הלירה המצטבר הגיע ל-95 מיליארד דולר בשבע בורסות.

היחלשות הין מול הדולר, מונעת על ידי עמדה יונה של הבנק של יפן, השפיעה על צמד ה-BTCJPY. התערבותה של יפן בשוק המטבעות לייצוב הין תרמה גם היא לתנודות שנצפו בערך הביטקוין ביחס ליין. הביצועים השליליים של 3M ו-1M מצביעים על תנודתיות בטווח הקצר ועל ההשפעה של התערבויות אלו.
האירו, הדולר האמריקאי והעליות הצנועות יותר של הליש"ט ב-YTD וביצועים מעורבים לטווח קצר יותר יכולים להיות קשורים לתנאים הכלכליים היציבים יחסית ולתשתיות פיננסיות חזקות בגוש האירו, ארה"ב ובריטניה.
החוזק של הדולר האמריקאי לאחרונה השפיע על צמד ה-BTCUSD, מה שהוביל לביצועים מאופקים שלו בטווח הקצר יותר. נראה שהאירו והפאונד חוו מעט יותר לחץ מהאתגרים הכלכליים וממדיניות הבנק המרכזי, מה שהוביל לביצועים גבוהים יותר בהשוואה לדולר.
לנזילות יש גם תפקיד מכריע בביצועים של צמדי מסחר בפיאט. שווקים נזילים מאוד כמו BTCUSD ו-BTCEUR נוטים להפגין תנודתיות נמוכה יותר ותמחור יציב יותר. הסיבה לכך היא שנזילות גבוהה מאפשרת לבצע עסקאות גדולות יותר מבלי להשפיע משמעותית על מחיר השוק.
לעומת זאת, צמדים עם נזילות נמוכה יותר, כגון BTCARS, רגישים יותר לתנודות מחירים גדולות ולתנודתיות רבה יותר. תנודתיות גבוהה יותר זו יכולה להוביל לרווחים גדולים יותר בתקופות של ביקוש גבוה, כפי שניתן לראות בביצועי YTD של BTCARS ו-BTCTRY.
הפוסט ביצועי צמד פיאט ביטקוין מדגישים אתגרים כלכליים ופוליטיים הופיע לראשונה ב-CryptoSlate.