התובעים הדרום קוריאנים פשטו על מטה חילופי הקריפטו ביתומב ב -19 במרץ כחלק מחקירה האם המנכ"ל לשעבר של החברה השתמש בכספים של חברות לרכישת דירה, על פי דיווחי התקשורת המקומית.
רשויות ממשרד התובעים של מחוז סיאול דרום חיפשו במשרדי יוקסאם-דונג של ביתומב, ובחנו את הטענות כי הבורסה סיפקה 3 מיליארד זכו (2.3 מיליון דולר) פיקדון חכירה למנכ"ל ויועץ הנוכחי לשעבר, קים דיי-סיק.
החוקרים חושדים כי קים השתמש בחלק מהכספים הללו בכדי לרכוש בית מגורים אישי במחוז סונגסו-דונג בסיאול.
עיתוי החקירה מעלה חששות טריים עבור Bithumb, שפועל לקראת הצעה ראשונית מיוחלת (IPO).
המנכ"ל לי ג'ה-וון אישר לאחרונה את כוונת החברה לרשום בשוק המניות בשנת 2025 וביצע שינויים מבניים כדי למזער את הסיכונים החוקיים הקשורים לבעלי מניות מרכזיים.
הכספים שנפטרו
שירות הפיקוח הפיננסי (FSS), הרגולטור הפיננסי של דרום קוריאה, בדק בעבר את המקרה לפני שהעביר אותו לתובעים.
בעקבות החקירה, דובר Bithumb הודה בראיון ל- Chosun Daily כי קים לקח הלוואה ממלווה חיצוני לאחר חקירת ה- FSS ובהמשך החזיר את הכספים.
למרות ההחזר, התובעים בודקים האם העסקה המקורית הפרה תקנות פיננסיות או כללי ממשל תאגידי. המקרה העצים את הבדיקה בניהול הפיננסי הפנימי של Bithumb, כאשר הרשויות ממשיכות לפקח על מגזר הקריפטו במדינה להתנהגות בלתי הולמת פוטנציאלית.
היא גם העלתה חששות מפני ממשל רחב יותר ולנהלים פיננסיים במסגרת הבורסה, שעומדת בפני בדיקה משפטית ורגולטורית חוזרת ונשנית בשנים האחרונות.
רישום טענות
הפשיטה מגיעה בין טענות נפרדות כי Bithumb and Rival Exchange Upbit הקלו על רשימות אסימון באמצעות מתווכים שהאשימו לכאורה פרויקטים שכר טרחה.
החוקר וו בלוקצ'יין דיווח כי חלק מהפרויקטים שילמו בין 2 ל -10 מיליון דולר כדי להבטיח רשימות בבורסות. בהאשמות עולה גם כי למתווכים מסוימים היו קשרים עם בעלי מניות ומייצרי שוק, כאשר שכר טרחה נע בין 3% ל -5% מאספקת האסימון.
UPBIT הכחישה את התביעות ודרשה כי WU Blockchain יספק רשימת פרויקטים ששילמו לכאורה דמי תיווך, וקראו לראיות לתמיכה בהאשמות.
מוזכר במאמר זה

