האיחוד האירופי נקט בפעולה נגד גרנטקס, חילופי קריפטו מבוסס רוסיה, כחלק מחבילת הסנקציות ה -16 שלה שממוקדות לגופים הקשורים לסכסוך באוקראינה.
בהצהרה שפורסמה ב- 24 בפברואר, האיחוד האירופי זיהה את גרנטקס כשחקן מפתח בהקלה על מאמצי רוסיה לעקוף מגבלות פיננסיות.
המועצה ציטטה את הקשר ההדוק של הבורסה עם בנקים רוסיים שכבר תחת סנקציות של האיחוד האירופי כסיבה ראשונית לאמצעי. מהלך זה מציין את הפעם הראשונה שהאיחוד האירופי אישר ישירות חילופי קריפטו רוסיים.
הסנקציות האחרונות של האיחוד האירופי מבקשות להגביל את הגישה של רוסיה למשאבים כספיים ולשבש את יכולתה לממן פעולות צבאיות. על ידי מיקוד לגרנטקס, האיחוד האירופי שואף לסגור פרצות פיננסיות המאפשרות לרוסיה לעקוף מגבלות כלכליות באמצעות קריפטו.
ראוי לציין קריפטוסלט בעבר דיווחו כי הרוסים פנו לנכסים דיגיטליים כמו ביטקוין ו- USDT של טטר כדי לנטרל את ההשפעה של הסנקציות המערביות על כלכלתה.
בינתיים, החבילה כוללת מגבלות על 48 אנשים ו -35 ישויות, מה שמגדיל את המספר הכולל של אנשים וארגונים שהועברו ליותר מ -2,400.
האיחוד האירופי הצהיר כי גורמים אלה שקיבלו סנקציה תומכים באופן פעיל במאמצי המלחמה של רוסיה. כתוצאה מכך, נכסיהם קפואים כעת, ואסור על אזרחי האיחוד האירופי ועסקים לבצע איתם עסקאות. בנוסף, אנשים ברשימה מתמודדים עם איסורי נסיעות, ומגבילים את תנועתם במדינות החברות באיחוד.
מעבר לגרנטקס, הסנקציות חלות על חברות הובלת נפט רוסיות, חברת הדמיה לוויינית סינית, תעמולה תקשורתית, אנשי עסקים וגופים פוליטיים. אמצעים אלה נועדו להדק את הלחץ הכלכלי והפיננסי על הרשתות הקשורות למלחמה ברוסיה.
פעולה זו נגד גרנטקס עוקבת אחר מגבלות קודמות שהטילה ארצות הברית ובריטניה. בשנת 2024, החוקרים בשתי המדינות בדקו את תפקיד הבורסה בעיבוד של כ -20 מיליארד דולר USDT.
לפני כן, האוצר האמריקני האשים את גרנטקס בכך שלא הצליח לעמוד בהלבנת הון (AML) ותקנות מימון נגד טרור (CFT), שאיפשרו להתרחש עסקאות לא חוקיות בפלטפורמה שלה.
כתוצאה מכך. ארנקים של Exchange מופיעים כעת ברשימת המשרד האמריקני של ארה"ב לבקרת נכסים זרים (OFAC) המיועדים במיוחד לאזרחים (SDN).
מוזכר במאמר זה


(TagStotranslate) EU (T) Garantex (T) רוסיה
Source link