Oklo, סטארט-אפ בתחום האנרגיה הגרעינית בראשות סם אלטמן מ-OpenAI, השיגה אספקת חשמל משמעותית לחברות. למרות תיק OpenAI שסם אלטמן מתמודד איתו כעת, הוא ממשיך לקבל החלטות משמעותיות.
העסקה היא הסכם ל-20 שנה עם Switch Inc., מפעילת מרכזי נתונים בבעלות פרטית. על פי הדיווחים, אוקלו יבנה כורים גרעיניים הנקראים מעצמת אורורה עם קיבולת משולבת של 12 ג'יגה וואט עד 2044.
לפי נתוני הנציבות הרגולטורית הגרעינית של ארה"ב, כל כור של Aurora Powerhouse יכול לייצר מקסימום 15 מגה וואט של חשמל. כמות אנרגיה זו מספיקה כדי להפעיל את כל 7.6 מיליון בתי האב במדינת ניו יורק.
אוקלו אמר שלעסקה אין שום תוקף משפטי. ג'ייקוב דה-וויט, מייסד שותף ומנכ"ל אוקלו דיווח שהעסקה יכולה להיות מוערכת במיליארדי דולרים מרובים אם יושגו תנאים מחייבים.
יוזמת אוקלו- פרטים
אוקלו נמצאת בתהליך של יצירת כורים מודולריים קטנים, שהם מפעלים גרעיניים מתקדמים בהספק של 300 מגה וואט או פחות. כורים אלה הם כשליש מגודלם של מתקנים סטנדרטיים.
ג'ייקוב דהוויט טען שאנרגיה גרעינית היא מקור האנרגיה היחיד שיכול לספק באופן בר קיימא את דרישות האנרגיה המשמעותיות של מהפכת הבינה המלאכותית.
עם זאת, הוא המעיט בדאגות המבקרים בנוגע לסיכונים המובנים של אנרגיה גרעינית, שהייתה נתונה לעיכובים וחריגות עלויות והיא מוסדרת מאוד.
הוא אמר, "אנחנו נכנסים לעולם חדש בגלל גודל הביקוש לאנרגיה(…) אתה לא יכול לעשות את זה עם אנרגיה מתחדשת, מכיוון שתצטרך הרבה קיבולת גיבוי גז, והרבה אנשים רוצים פתרון נקי".
בנוסף, אוקלו שואפת לפרוס את הכור הראשון שלה בנפח 15MW עד סוף 2027 במעבדה הלאומית של איידהו.
מצד שני, אמזון וגוגל ביצעו לאחרונה הסכמי חשמל עם X-energy ו-Kairos Power, שני מפתחי גרעין הממוקמים בארצות הברית, כדי לספק למרכזי הנתונים שלהם חשמל דל פחמן.
בספטמבר, מיקרוסופט גם התקשרה בהסכם כוח תאגידי עם Constellation Energy, שיביא להפעלה מחדש של המתקן הגרעיני Three Mile Island בפנסילבניה.
גידולים גרעיניים מגיעים יותר. ובכל זאת, כמה אנליסטים ספקנים שהיבול החדש של סטארט-אפים גרעיניים יצליח אי פעם.
אדווין לימן, מנהל בטיחות אנרגיה גרעינית של איגוד המדענים המודאגים, הסביר את הספקות שלו, "נראה שההסכמים הללו אינם מסוג ההתחייבויות הפיננסיות הרציניות, המהותיות והמתמשכות בסדר גודל של מיליארדי דולרים על פני עשרות שנים שיהיו הכרחיים למימוש מלא של הפרויקטים הגרעיניים הספקולטיביים הללו".
תיקי בית המשפט OpenAI
הניו יורק טיימס (NYT) הגיש תביעה נגד OpenAI, בטענה שסטארט-אפ הבינה המלאכותית השתמש ב"מיליוני" מאמרים שפרסם העיתון ללא רשות כדי להכשיר את מודל ה-ChatGPT הפופולרי שלו.
OpenAI הגיבה בפומבי לטענות בתלונת ה-NYT, וקבעה שהתביעה היא "ללא צדק" וכי "שינון" ו"החזרה" ליד עותקים מדויקים או חלקים נכבדים של יצירות שפורסמו הוא נדיר.
עוד הצהירה OpenAI כי ההנחיות שהופעלו על ידי NYT כדי להפיק פלטים הדומים מאוד למאמרי NYT שפורסמו המשמשים כמוצגים טופלו בכוונה וכבר הכילו חלקים ניכרים מהמאמרים.
כמו כן, ארגוני החדשות המרכזיים בקנדה הגישו תביעה נגד חברת הטכנולוגיה OpenAI על פוטנציאל של מיליארדי דולרים. בתביעה נטען כי החברה "כורת עיתונות" והעשיר את עצמה שלא בצדק על ידי שימוש במאמרי חדשות כדי להכשיר את תוכנת ChatGPT הפופולרית שלה.
התביעה הוגשה לבית המשפט העליון של אונטריו, בדרישה לפיצויים עונשיים וחלק מהרווחים שהפיק OpenAI מהשימוש במאמרים של ארגוני החדשות.
בנוסף, סילברמן הגיש תביעה ייצוגית דומה לזכויות יוצרים נגד OpenAI בבית משפט מחוזי פדרלי בקליפורניה. בתביעה נטען, בין היתר, ש-OpenAI העתיק יצירות המוגנות בזכויות יוצרים כדי להכשיר מודלים של AI בשפה גדולה.
סם אלטמן אמר שהוא לא מודאג מאילון מאסק – שותפו לשעבר בהקמת OpenAI – והנשיא הנבחר טראמפ יפגע בעסקיו. עקוב אחר הסיקור החי שלנו מפסגת DealBook כאן: https://t.co/uTsyyH00xC pic.twitter.com/87Fjsog8Jd
– הניו יורק טיימס (@nytimes) 4 בדצמבר 2024
לבסוף, אילון מאסק פתח מחדש לאחרונה ליטיגציה חדשה שבה הוא טוען כי אלטמן "תמרן" אותו להקמתו של OpenAI. עם זאת, סם אלטמן אמר שהוא לא מודאג לגבי מאסק.
מצא עבודה ב-Web3 בשכר גבוה ב-90 ימים: מפת הדרכים האולטימטיבית