התנודתיות של הביטקוין התחזקה בשבוע השני של ינואר, כאשר מחירו ירד ב-6.25% בין ה-6 בינואר ל-12 בינואר ל-90,900 דולר מ-96,960 דולר. למרות שזה עדיין בקנה אחד עם ירידה צפויה במהלך מחזורי שוורים, הירידה מספקת מקרה מצויין לניתוח התנהגות השוק.
התבוננות בשינויים במחיר הממומש באמצעות התפלגות גיל UTXO יכולה לעזור לנו להבין בבירור אילו כתובות צברו BTC במהלך תקופה זו.
UTXOs החדשים ביותר (0-1 יום) הראו ירידה של 6.31% במחיר הממומש, בהתאמה הדוקה לירידה הכוללת בשוק. יישור זה מצביע על כך שהקונים האחרונים חווים לחץ מיידי, כאשר רבים מהם כנראה מתחת למים.
הטווח של יום אחד עד שבוע הראה יותר חוסן עם עלייה של 0.48% בלבד, בעוד שהטווח של שבוע עד חודש רשמה ירידה מינימלית של 0.88%. דפוס זה מצביע על כך שבעוד שהמשתתפים החדשים ביותר בשוק חשים כאב, עמדות ישנות מעט יותר נשארות יציבות.
את השינוי המשמעותי ביותר במחיר הממומש ניתן לראות בטווח של 1-3 חודשים, שרשמה עלייה של 5.44% למרות ההאטה בשוק. הפער הזה מצביע על הצטברות משמעותית של "מחזיקים בטווח הביניים", שנראה כי ראו בצניחה זו הזדמנות קנייה מוצקה.
הטווחים של 3-6 חודשים ו-6-12 חודשים הראו יציבות עם עליות מתונות של 0.24% ו-0.41%, בהתאמה, מה שמצביע על הרשעה חזקה וחוסר פעילות בקרב קבוצות אלו.

מחזיקים לטווח ארוך הפגינו התנהגות מעורבת. הטווח של 12-18 חודשים הראה עלייה בולטת של 2.31%, בעוד שהטווח של 2-3 שנים חוותה ירידה של 0.86%. הטווח של 3-5 שנים נשאר יציב יחסית עם עלייה של 0.40%, מה שמצביע על כך שהמחזיקים הוותיקים הללו אינם מתרגשים במידה רבה מהתנודתיות הנוכחית בשוק.
הסתכלות על השינויים במחיר הממומש במהלך 30 הימים האחרונים מראה שינויים הרבה יותר מהותיים בהתנהגות המחזיק. מחיר הביטקוין ירד ב-12.94% בתקופה זו, מ-$104,409 ל-$90,903. עם זאת, מספר קבוצות גיל UTXO הראו צמיחה מדהימה במחיר הממומש.
התנועות המשמעותיות ביותר התרחשו בטווח של 7-10 שנים, שעלה ב-43.81%, ובטווח של 1-3 חודשים, שעלה ב-32.53%. הפער הדרמטי הזה בין פעולת המחיר למחיר הממומש ברצועות אלה מצביע על הצטברות משמעותית הן אצל מחזיקים לטווח ארוך מאוד והן אצל משקיעים אסטרטגיים לטווח בינוני.
יש לציין כי הטווח של 5-7 שנים הראה ירידה של 9.54%, מה שמרמז על נטילת רווחים מהקבוצה הזו. זה מנוגד להתנהגות של הלהקה של 7-10 שנים, שמדגימה אסטרטגיות שונות בקרב מחזיקים לטווח ארוך, כאשר המשתתפים המנוסים ביותר מראים את השכנוע העז ביותר.
למרות ירידת המחיר הכוללת, העליות המשמעותיות במחיר הממומש לטווחים של 1-3 חודשים ו-7-10 שנים מצביעות על לחץ קנייה ניכר הן מצד משקיעים אסטרטגיים לטווח בינוני והן מצד מחזיקים ותיקים למרות ירידת המחיר. השוני בין התנהגות מחזיקי 5-7 שנים ל-7-10 שנים מעידה על שוק בעל ניואנסים שבו אפילו למחזיקים לטווח ארוך יש אסטרטגיות שונות ויעדי מחירים.
ניתוח זה מצביע על שוק שנשלט על ידי ידיים חזקות המצטברות במהלך חולשת המחיר בעוד שמחזיקים לטווח קצר יותר חווים לחץ. דפוסים אלה מרמזים היסטורית על בסיס חזק פוטנציאלי לפעולת מחיר עתידית כאשר מטבעות עוברים מידים חלשות יותר לידיים חזקות יותר. עם זאת, לחץ מתמשך על מחזיקי טווח קצר עלול להוביל לתנודתיות נוספת בטווח הקרוב לפני שהתנהגות צבירה זו תתורגם לייסוף מחירים.
הפוסט כתובות טריות צוברות ביטקוין למרות ירידת המחירים הכבדה הופיע לראשונה ב- CryptoSlate.