יו"ר הוועדה למסחר בחוזים עתידיים בסחורות לשעבר (CFTC), כריס ג'יאנקרלו, המכונה "אבא קריפטו", התגלה כמועמד המוביל להפוך ל"צאר הקריפטו הראשון בבית הלבן", דיווחה פוקס ביזנס ב-21 בנובמבר.
על פי הדיווחים ממשל טראמפ קובע את התפקיד להנחות את מדיניות הקריפטו בארה"ב ולטפח צמיחה בשוק הנכסים הדיגיטליים של 3 טריליון דולר. לא ברור אם התפקיד ייכלל במועצה המייעצת של קריפטו לפי השמועות.
הסברה הקריפטו של ג'יאנקרלו
ג'יאנקרלו שימש בעבר כיו"ר CFTC מ-2017 עד 2019 במהלך כהונתו הראשונה של דונלד טראמפ, במהלכה הוא פיקח על הצגת החוזים העתידיים על ביטקוין. כיום הוא מייעץ לקבוצות תמיכה בבלוקצ'יין ומוביל את פרויקט הדולר הדיגיטלי, אשר בוחן את הפוטנציאל של המטבעות הדיגיטליים.
ג'יאנקרלו דגל בחדשנות בטכנולוגיה פיננסית אך מתנגד למטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי הפדרלי (CBDC), עמדה המתיישרת עם פלטפורמת הקמפיין של טראמפ.
מקורות המקורבים לצוות המעבר של טראמפ חשפו שג'יאנקרלו סירב לקחת בחשבון תפקידים ב-SEC או CFTC, אך הביע פתיחות ל"עמדת הצאר הקריפטו". התפקיד יכלול יצירת מסגרות רגולטוריות, קידום פיקוח על stablecoin ותמיכה בחברות קריפטו בארה"ב.
טראמפ נשבע לשנות את רגולציית הקריפטו, תוך ביקורת על גישת האכיפה של ממשל ביידן, שמנהיגים רבים בתעשייה טוענים שהניעה חדשנות מחוץ לחוף הים. כחלק מהאג'נדה הידידותית להקריפטו שלו, טראמפ הציע ליצור מועצה מייעצת נשיאותית לנכסים דיגיטליים, כאשר הצאר עשוי לשחק תפקיד מנהיגותי מרכזי.
בעוד שמקורבים בתעשייה כמו מנכ"ל Coinbase בריאן ארמסטרונג ובראד גרלינגהאוס של ריפל תמכו ברעיון, כמה יועצי טראמפ נותרו סקפטיים לגבי הוספת תפקידים ממשלתיים חדשים. המבקרים רואים את המהלך כלא עולה בקנה אחד עם התחייבותו של טראמפ לצמצם את הבירוקרטיה.
תפיסת תעשייה ומינהל
תעשיית הקריפטו בירכה במידה רבה על המינוי הפוטנציאלי. דמויות כמו מייסד קרדנו צ'ארלס הוסקינסון ומנכ"ל מגזין ביטקוין דיוויד ביילי דגלו בבהירות רגולטורית ושיבחו את המומחיות של ג'יאנקרלו.
מועמדים פוטנציאליים נוספים לתפקיד כוללים את בריאן מורגנשטרן, מ-Biley ו-Riot Platforms, למרות שג'יאנקרלו נשאר המוביל, לפי אנשים שמכירים את הנושא.
ממשל טראמפ לא אישר רשמית את התוכניות להקמת התפקיד או המועצה המייעצת. ג'יאנקרלו אמר לכתבים שהוא "יתכבד להיחשב".
אם ייושם, תפקיד הצאר הקריפטו עשוי לסמן שינוי משמעותי במדיניות הנכסים הדיגיטליים בארה"ב, במטרה לאזן בין הפיקוח הרגולטורי לבין הצמיחה בתעשייה.