המחוקק הברזילאי ארוס ביונדיני הציג חקיקה מציע להקים עתודה אסטרטגית של ביטקוין (BTC) (RESBit) עם הקצאה של עד 18.6 מיליארד דולר – שווה ערך ל-5% מהעתודות הבינלאומיות של ברזיל נכון לספטמבר.
על פי הצעת החוק, ה-RESBit יגוון את נכסי האוצר של ברזיל, יגן על רזרבות בינלאומיות מפני תנודות חליפין וסיכונים גיאופוליטיים, וישמש כגיבוי למטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי של המדינה (CBDC), הדרקס.
הצעת החוק נועדה "לחדש את הניהול הטכנולוגי והפיננסי בברזיל" במאמץ להפוך לתחרותי יותר בכלכלה הדיגיטלית העולמית.
החקיקה מצביעה על הצלחתן של מדינות ששילבו טכנולוגיית בלוקצ'יין בניהול כספים לאומי, כמו אל סלבדור, אישור ארה"ב של קרנות נסחרות בבורסה (ETF), היואן הדיגיטלי הסיני, המאמצים של דובאי להפוך למרכז קריפטו ו- תקנת MiCA באיחוד האירופי.
הוא גם ציין שהשנים האחרונות ביססו את הקריפטו כסוג נכס בר-קיימא למרות התנודתיות הגבוהה, במיוחד לאחר שהוא הגיע לשווי שוק חדש בכל הזמנים של 3.5 טריליון דולר.
לפי המסמך:
"למרות שהם תנודתיים, הנתונים מצביעים על כך שהקריפטו מתגבש כסוג נכסים לגיטימי. מדינות שיאמצו אסטרטגיות לשילובן כלכלית יזרעו יתרונות משמעותיים בטווח הבינוני והארוך".
על פי הצעת החוק, הבנק המרכזי של ברזיל ומשרד האוצר יהיו אחראים למשמורת של BTC ויידרשו לדווח על הרכישות, הביצועים, האבטחה והסיכונים של RESBit כל שישה חודשים.
דחיפה חינוכית
בנוסף לגיוון הרזרבות הבינלאומיות של המדינה, הצעת החוק מזכירה גם טיפוח מחקר ופיתוח הקשורים לבלוקצ'יין.
הדחיפה החינוכית כוללת הכשרת סוכנים ציבוריים לפעול על פי יוזמת RESBit, יצירת תוכניות סיום הקשורות לבלוקצ'יין, קריפטו ואבטחת סייבר במוסדות חינוך ציבוריים, ותמריץ סטארט-אפים ליצור פרויקטים הקשורים לקריפטו.
ביונדיני אמר:
"היווצרות RESBit היא אמצעי אסטרטגי הממצב את ברזיל בראש הכלכלה הדיגיטלית החדשה, מפחית סיכונים כלכליים ומגביר את הזדמנויות הפיתוח הטכנולוגיות והפיננסיות".
על פי הדו"ח האחרון של Chainalysis, ברזיל מדורגת במקום העשירי במדד אימוץ הקריפטו העולמי ומתהדרת בסכום השני המשמעותי ביותר שהתקבל בקריפטו בין 2022 ל-2023.