כמשאב ציבורי גלובלי, הטכנולוגיה חייבת להישאר פתוחה, נגישה ומסורה לקידום טוב יותר. תוכנית מלגות המיליארד הבא היא עדות לחזון זה, המבקשת ללכוד סיפורים של קהילות שחייהן משתנים לטובה. היום, אנו גאים להציג בפני שבעה אנשים סיפורים יוצאי דופן לחלוק. הנרטיבים שלהם מציעים הצצה להקשרים המגוונים שלהם ולעתיד האפשרי שלהם – כאלה שאנחנו לא יכולים לחזות במלואם, אבל שבו האנושות מרוממת. על ידי שאוב השראה מהסיפורים של המיליארד הבא עמיתים, אנו מקווים לדמיין עתיד שבו פרוטוקול פתוח זה של תיאום אנושי משמש כטובת הציבור עבור מיליארדי אנשים.
המיליארד הבא עמיתים קבוצה 4
דוד אוזוצ'וקו מוביל יוזמה המתמקדת בשיפור הביזור של Ethereum על ידי חינוך הקהילה באפריקה כיצד להפעיל צומת Ethereum. תוך בחינת חסמים כמו היעדר גישה יציבה לאינטרנט והפסקות חשמל, כמו גם את הפתרונות האפשריים, פרויקט זה מבקש להבהיר את השיקולים שצריכים להיות במקום לביזור והכלה.
אדי קאגו עובד על אנטגרו, פלטפורמה שעושה דיגיטציה של רשומות ייצור ומטא נתונים של החווה כדי ליצור ציוני מוניטין על השרשרת. המטרה היא לספק הון חוזר בר השגה עבור חקלאים קטנים וקואופרטיבים בקניה על ידי סטנדרטיזציה של נתוני חקלאים לצורך יכולת פעולה הדדית. אדי מבקש לפתוח אשראי בעלות נמוכה וביטוח חקלאי ניתן להרחבה.
גוו ליו פועל למען חופש המידע כמייסד שותף של משנה טאון, מרחב דיגיטלי ופלטפורמת פרסום עמידה בצנזורה. הפרויקט שלו נועד לתמוך בתוכן בעל גישה פתוחה באיכות גבוהה על ידי מיזוג פרוטוקולי פרסומת עם מס הרברגר ומימון ריבועי.
לפטריס ארפאקיס גדל במשפחה של דייגים ועד מהרה הבין שדייגים אספו הרבה פלסטיק מהאוקיינוס. הוא בנה מיזם חברתי בשם אנאליה, התמקדה בצמצום זיהום הפלסטיק הימי החל תחילה ביוון ולאחר מכן מתרחב לשאר הים התיכון. כחלק מהמלגה שלו, לפטריס יישם מערכת המאפשרת מעקב אחר פלסטיק ימי ממוחזר ב-Ethereum.
מרצדס "מצ'ה" רודריגז סיימון עורכת מחקר מעשי על שימוש בפתרונות web3 לתמיכה בארגוני זכויות אדם בוונצואלה. כפעילת זכויות אדם מסורה וחברה מרכזית ב-Ethereum Venezuela, Meche שואפת להביא את הידע שלה כדי לטפל במשברים הפוליטיים וההומניטריים של ונצואלה.
רבקה מקמלו בוחן שילוב של מטבעות מקומיים מבוססי EVM עם שיטות כלכליות מסורתיות באפריקה. המחקר שלה, עם כלכלה עממיתישווה שני מודלים שונים של מטבעות קהילתיים: שוברים דיגיטליים מסורתיים בגיבוי של גופים ממשלתיים ומודל שבו הקהילה מאגדת את יכולת הייצור העתידית שלה כמחויבות.
טומיסלב "טומו" מאמיץ' עובד על יוזמת מימון ריבועי עירוני (MUQA), פרויקט שנועד לסייע לערים בשימוש במנגנוני הצבעה ריבועית (QV) ו-Qudratic Funding (QF) להקצאת מימון לפרויקטים ציבוריים. הפיילוט שלו בעיר ספליט בקרואטיה יתנסה עם QF בתחומי התרבות והשטחים הירוקים, במטרה להכניס שקיפות, יעילות ושיתוף אזרחים בניהול משאבים ציבוריים.
מה הלאה?
במהלך ששת החודשים הבאים, כל עמית יקדם פרויקט קטן שפועל לקראת יעדים גדולים יותר בסיפור שלו. העמיתים ישתפו את ההתקדמות שלהם במהלך Devcon 7 בדרום מזרח אסיה, 12-15 בנובמבר. לעקוב אחר @EFNextBillion לעדכונים. זקוק לתמיכה כספית כדי להשתתף ב-Devcon? בדוק את תוכנית Devcon SEA Scholars ו הגש בקשה עד ה-7 ביולי 2024!