נראה שהפריצה של ביטקוין מעל $60,000 עוררה ניצוץ חדש של אופטימיות בקרב הסוחרים. השוק היה שטוח במשך רוב חודש אוגוסט לאחר שחווה ירידה משמעותית בתחילת החודש, ולכן עליית המחירים הקלה יחסית מעל רף ה-60 אלף דולר הספיקה כדי להזרים לשוק הון משמעותי.
זה ניכר בזינוק בריבית הפתוחה בין ה-21 באוגוסט ל-22 באוגוסט. נתונים מ-CoinGlass הראו כי הריבית הפתוחה בחוזים עתידיים על ביטקוין עלתה מ-30.21 מיליארד דולר ל-32.08 מיליארד דולר תוך 24 שעות.
ריבית פתוחה מודדת את המספר הכולל או הערך של חוזי נגזרים שטרם סולקו. בעת ניתוח חוזים עתידיים, OI הוא מדד חיוני מכיוון שהוא מראה את זרימת ההון לשוק.
עלייה ב-OI מצביעה על כך שיותר כסף נכנס לשוק כאשר סוחרים פותחים פוזיציות חדשות. לעומת זאת, ירידה ב-OI מראה כי חוזים נסגרים או מחסלים, כשההון יוצא מהשוק. מעקב אחר OI עוזר לאמוד את פעילות השוק ולחזות תנודתיות פוטנציאלית במחירים.
העלייה של 2 מיליארד דולר בין 21 באוגוסט ל-22 באוגוסט מראה על זרימה פתאומית ואגרסיבית של הון לשוק הנגזרים. מכיוון שהעלייה באה בעקבות עליית הביטקוין מ-$59,000 למעל 60,000$, אנו יכולים להניח בבטחה שהמחיר שבר רמה חשובה מבחינה פסיכולוגית והפעיל גל חדש של סנטימנט שורי בקרב סוחרי הנגזרים. התפלגות השיחות והשיחות בין אפשרויות הביטקוין מראה שסוחרים פותחים פוזיציות ארוכות חדשות ומצפים לעלייה נוספת במחיר.
מגמה דומה נצפית גם בחוזים עתידיים נצחיים. החוזים העתידיים הנצחיים OI עלו משמעותית בין ה-21 באוגוסט ל-22 באוגוסט, לאחר עלייה עקבית בהשוואה לשבועות הקודמים. עד ה-21 באוגוסט, החוזים העתידיים הנצחיים OI הגיעו ל-15.66 מיליארד דולר – עלייה משמעותית מ-13 מיליארד דולר ב-5 באוגוסט.
חוזים עתידיים תמידיים הם סוג של נגזר השונה מחוזים עתידיים מסורתיים מכיוון שאין להם תאריך תפוגה, מה שמאפשר לסוחרים להחזיק בפוזיציות ללא הגבלת זמן. מאפיין זה הופך את החוזים העתידיים הנצחיים לאטרקטיביים במיוחד עבור מסחר ספקולטיבי, שכן סוחרים יכולים לנצל את תנועות המחירים לטווח קצר מבלי לדאוג לגבי פקיעת החוזה.
העלייה המקבילה בחוזים העתידיים המסורתיים והנצחיים מצביעה על כך שסנטימנט השוק הכולל שורי, כאשר משקיעים מוסדיים וקמעונאיים מגדילים את החשיפה שלהם לביטקוין. חוזים עתידיים מסורתיים נוטים למשוך יותר משקיעים מוסדיים, מכיוון שפלטפורמות מוסדרות כמו CME רואות את ה-OI ונפח המסחר הגבוהים ביותר.
העלייה ב-OI של CME מ-8.76 מיליארד דולר ב-21 באוגוסט ל-9.65 מיליארד דולר ב-22 באוגוסט מאשרת את האינטרס המוסדי הזה. לעומת זאת, חוזים עתידיים תמידיים פופולריים יותר בפלטפורמות כמו Binance, Bybit ו-OKX, שפונות בעיקר לסוחרים קמעונאיים. העלייה ב-OI בפלטפורמות הללו, במיוחד העלייה המשמעותית ב-Binance מ-6.70 מיליארד דולר ל-7.18 מיליארד דולר, מעידה על השתתפות קמעונאית גוברת.
ההבדל בין חוזים עתידיים מסורתיים לנצחיים טמון בתאריכי התפוגה שלהם ובאופן שבו הם משקפים את סנטימנט השוק. חוזים עתידיים מסורתיים מצביעים על ציפיות שוק לטווח ארוך, שכן הם כרוכים בתקופות חוזה קבועות ולעתים קרובות דרישות הון גבוהות יותר.
מצד שני, חוזים עתידיים Perpetual רגישים יותר למגמות שוק קצרות טווח בשל היעדר פקיעתם והשימוש בשיעורי מימון כדי לשמור על מחירים קרובים למחיר הספוט של הביטקוין. לכן, שינויים בחוזים עתידיים תמידיים יכולים לאותת על שינויים מיידיים בסנטימנט השוק ובמיצוב הסוחרים.
העלייה המשולבת בשני סוגי החוזים העתידיים של OI מרמזת על סנטימנט שורי רחב מבוסס על פני מעמדות משקיעים שונים. עליית המחירים של הביטקוין תומכת בנרטיב הזה, ומשקפת בבירור את זרימת ההון לשוק.
עם זאת, העלייה המהירה ב-OI מעלה גם את הפוטנציאל לתנודתיות מוגברת. אם השוק לא ימשיך את מסלולו כלפי מעלה, המספר הגדול של הפוזיציות הפתוחות עלול להוביל לתיקונים חדים כאשר הסוחרים ממהרים לסגור את הפוזיציות שלהם, במיוחד בשוק החוזים העתידיים הנצחי הספקולטיבי יותר.
הפוסט שהטיפוס של ביטקוין מעל 60 אלף דולר גורם לריבית הפתוחה של החוזים העתידיים לעלות 2 מיליארד דולר ביום הופיע לראשונה ב- CryptoSlate.