Grayscale Investments, מנהל הנכסים הדיגיטליים הגדול בעולם עם כמעט 50 מיליארד דולר ב-AUM חשף בלעדית לפורבס כי Grayscale Litecoin Trust (LTCN) הפכה לחברה המדווחת SEC לצד החברות Bitcoin (GBTC), Ethereum (ETHE), Digital Large Cap Fund. נאמנויות (GDLC), Ethereum Classic (ETCG) ו-Bitcoin Cash (BCHG).
המשמעות החדשה היא שדוחות כספיים וגילויים רגילים לגבי הנאמנות יימסרו כעת לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC). הנאמנות צפויה בנוסף לעמוד בכל הדרישות האחרות שנקבעו בחוק בורסת ניירות ערך משנת 1934. ככזו, 6 הנאמנויות של Grayscale יוסדרו כעת יותר דומות לחברות הנסחרות בבורסה, שכן הן שואפות לשדרג את מעמדן מ-ETP ל-ETF.
"זה משהו שמשקיעים לא רק הביעו רצונם, אלא משהו שאנחנו מרגישים שמגיע להם", אמר מנכ"ל גרייסקייל, מייקל זוננשיין, לפני ההכרזה. הוא גם אמר שיצירת חברות דיווח של SEC "פתחה את גרייסקאל לקהל רחב יותר של משקיעים שבדרך כלל רגילים לראות את זה (סוג הדיווח) כשהם חושבים לבצע השקעות".
סטטוס תעודת סל יפתח את הנאמנות לשוק הקמעונאי הרחב יותר ויגדיל במידה רבה את הנגישות למשקיעים המעוניינים לרכוש מניות בנאמנות. עבור משקיעים קיימים ומוסמכים, הם יגרמו ישירות ליותר מנכס הבסיס להיכנס לנאמנות, הם יראו הפחתה של תקופת הנעילה מ-12 ל-6 חודשים.
עד היום ה-SEC לא אישרה אף תעודת סל ביטקוין שהונחה לפניה, ובמיוחד את ניסיון התאומים של ג'מיני ב-Winklevoss בשנת 2018. עם זאת, נראה שהסנטימנט משתנה, שכן יו"ר ה-SEC לשעבר, ג'יי קלייטון, שדחה מספר רב של הצעות תעודות סל של ביטקוין, נלחם כעת על אישורן. גם יו"ר ה-SEC הנוכחי, גארי גנסלר, הבהיר את תמיכתו בתעודת סל, אך הביע העדפה לתעודת סל עתידית לעומת זו המבוססת על שוק הספוט. נאמר בנאום:
"אני צופה שיהיו הגשות בנוגע לקרנות הנסחרות בבורסה (ETF) לפי חוק חברות ההשקעות (חוק 40'). בשילוב עם חוקי ניירות ערך פדרליים אחרים, חוק 40' מספק הגנות משמעותיות למשקיעים… אני מצפה לסקירת הצוות של הגשות כאלה, במיוחד אם אלה מוגבלים לחוזים עתידיים על ביטקוין הנסחרים ב-CME (דגש הוסף)."
"היינו רוצים לראות את ה-SEC יוצר מגרש משחק שווה שבו הם מאפשרים בשוק מוצרים מבוססי עתיד וגם מוצרים מבוססי נקודה בו זמנית, כך שמשקיעים יוכלו לבחור את המוצר הטוב ביותר עבורם… זה יהיה קצר רואי או קוצר ראייה של ה-SEC תעדיף מוצרים שנרשמים תחת מערכת חקיקה אחת על פני האחרת."
ישנם הבדלים בסיסיים בין תעודות סל נקודתיות ועתידיות, אשר ישפיעו על המשקיעים באופן שונה בהתאם להעדפה וסוג הנכס, כפי שציינה נינה מישרה, מנהלת מחקר תעודות סל ב-Zachs Investment Research:
"הבעיה עם מוצרים מבוססי עתיד היא שצריך לגלגל את החוזים העתידיים. בדרך כלל שוק החוזים העתידיים נמצא בקונטנגו, מה שאומר שהחוזים העתידיים שפוגעים מאוחר יותר יקרים יותר. אז, נותני החסות של תעודות הסל ימכרו מוצרים זולים יותר כדי לקנות מוצרים יקרים יותר, וכל העלויות הללו יגיעו למשקיעים. יש כמה הערכות שאלו עלולות להיות בערך 10% בעלויות נוספות".
"אנחנו יכולים להשוות משמורת על ביטקוין עם משמורת על זהב, שהם דומים. לכן הגיוני יותר שה-SEC יאשר מוצר בעל גיבוי פיזי.
התוצאה האידיאלית למשקיעים תהיה ככל הנראה תעודת סל מבוססת נקודה, דבר שציינה מישרה על התבוננותה בהעדפות משקיעים בעבר, אם כי יש טיעונים לשתי הצדדים.