יו"ר הוועדה למסחר בחוזים עתידיים בסחורות לשעבר (CFTC) כריסטופר ג'יאנקרלו הוכחש שמועות על כך שייחשב ליו"ר הבא של רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC).
הוא גם הכחיש את השמועות על היותו מעוניין בתפקיד הקשור לקריפטו במשרד האוצר האמריקאי, והוסיף:
"הבהרתי שכבר ניקיתי את הבלגן של גארי גנסלר (ב) CFTC ואני לא רוצה לעשות את זה שוב."
למרות שהוא לא ציין, ה"בלגן" יכול להיות קשור ל"גישת הרגולציה באמצעות אכיפה" של ה-SEC כלפי תעשיית הקריפטו, שאחד הנציבים שלה. נחשב "אסון".
ג'יאנקרלו נכנס לתפקיד יו"ר CFTC באוגוסט 2017, במשך שלוש שנים ושתי קדנציות לאחר שיו"ר ה-SEC הנוכחי גארי גנסלר עזב את התפקיד.
ג'יאנקרלו ידוע גם בשם 'אבא קריפטו' בשל עמדתו הידידותית כלפי תעשייה זו בארה"ב מאז 2018 כאשר הוא אמר ש"מטבעות קריפטוגרפיים כאן כדי להישאר." בשנת 2021, יו"ר ה-CFTC לשעבר פרסם אוטוביוגרפיה הכוללת את תמיכתו בקריפטו.
כיום הוא משמש כיועץ בלשכת המסחר הדיגיטלית של ארה"ב.
מוצדק וחיוני
גנסלר הגן לאחרונה על הגישה של ה-SEC במהלך נאום בכנס השנתי ה-56 של המכון למשפטים בפועל בנושא רגולציה על ניירות ערך, על פי CNBC דִוּוּחַ.
גנסלר הדגיש כי בעוד שביטקוין אינו נייר ערך, חלק ניכר מ-10,000 הנכסים הדיגיטליים האחרים במחזור עשויים להיות כשירים כניירות ערך על פי החוק האמריקאי.
הוא טען עוד כי סיווג זה מציב אותם באופן ישיר תחת תקנת ה-SEC, ומחזק את הצורך של מוכרים ומתווכים להירשם כדי להגן על המשקיעים ולשמור על שלמות השוק.
בנוסף, יו"ר ה-SEC תיאר את ערנותו של הרגולטור כהכרחית כדי למנוע "נזק משמעותי למשקיעים", תוך ציון מקרים שבהם נכסים דיגיטליים עם משטרה גרועה לא הצליחו להפגין תועלת או יציבות מתמשכת.
הוא הזהיר שהפיקוח הרגולטורי הרופף של המגזר חשף את המשקיעים לסיכונים, מה שמרמז שהעמדה הנוקשה של ה-SEC מוצדקת וחיונית כדי להגן על הציבור.
מאז שגנסלר תפס את ההגה ב-2021, ה-SEC פתחה בתביעות רבות נגד חברות קריפטו, כולל בורסות גדולות כמו Kraken, Binance, Ripple ו-Coinbase. רבים בתעשייה ומחוצה לה מתחו ביקורת על פעולות הרגולטור וטוענים כי הוא לא הצליח לספק בהירות רגולטורית לענף.