תקופתו של ביטקוין בשיא החדש בכל הזמנים, 108,200 דולר, הייתה קצרת מועד. תוך פחות משבוע, מחירו ירד ביותר מ-12% והגיע ל-95,000 דולר ב-23 בדצמבר.
בעוד נסיגות שנעות בין 20% עד ל-30% הן עצירות קהות שגרתיות, היפוך מחירים זה לווה במפל של חיסולים ארוכים, שהגביר עוד יותר את לחץ המחירים כלפי מטה בסוף השבוע.
בין ה-17 ל-22 בדצמבר, מעל 540 מיליון דולר בפוזיציות ארוכות חוסלו בבורסות. היום הגדול ביותר לפירוקים היה ב-19 בדצמבר, אז נמחקו כ-214 מיליון דולר ב-longs.

מספר הפירוקים שראינו בשבוע האחרון מראה את הסיכונים של מסחר מוגזם. ברגע ש-BTC החלה לחזור מה-ATH שלה, סוחרים עם פוזיציות ארוכות בעלות מינוף גבוה נאלצו לסגור את הפוזיציות שלהם מכיוון שרמות המרווח שלהם נפרצו במהירות. חיסולים כפויים אלה הוסיפו ללחץ המכירה, והאיצו את הירידה של הביטקוין מתחת לתמיכה הפסיכולוגית המרכזית של 100,000 דולר.
חיסולים ארוכים מתרחשים כאשר מחיר הנכס יורד מתחת לסף הפירוק של סוחר, שנקבע לרוב לפי רמת המינוף שהם משתמשים בו. ככל שיותר מינוף, תנועת המחירים הדרושה להפעלת פירוק קטנה יותר.
במקרה זה, הירידה התלולה של הביטקוין גררה גל של חיסולים כשהשוק התדרדר. המדיניות המוניטרית ההדוקה יותר של הפדרל ריזרב תרמה ככל הנראה למכירה על ידי הנחתה של סנטימנט המשקיעים והגברת התנודתיות בשוק. ברגע שהביטקוין לא הצליח לשמור על מחירו מעל 100,000 דולר, מפל החיסול שלאחר מכן הפך את מה שאולי היה נסיגה מבוקרת לירידה חדה יותר.
בעוד שחיסולים ארוכים שלטו במהלך ירידת המחיר, חשוב גם לנתח את הזינוק המוקדם יותר בחיסול הקצר שהתרחש ב-16 בדצמבר, בדיוק בזמן שהביטקוין התקרב לשיא כל הזמנים. באותו יום, כ-120 מיליון דולר בפוזיציות שורט חוסלו כאשר הביטקוין זינק לכיוון 108,200 דולר.
מהלך זה פסל הימורים דוביים שבוצעו על ידי סוחרים שציפו שהעלייה תתמוטט. עליית המחירים המהירה גררה סחיטה קצרה, ואילצה את הסוחרים לסגור את הפוזיציות שלהם על ידי רכישת ביטקוין, מה שבתורו הוסיף לחץ כלפי מעלה על המחיר.

הניגוד בין לונג לשורט מראה את התפקיד למינוף בעיצוב תנועות המחירים בתקופות של תנודתיות. לונגס, שהסתכם ב-540 מיליון דולר, עלה בהרבה על 120 מיליון הדולר בפירוק קצר, מה שמשקף כיצד סנטימנט השוק עבר מאופטימיות יתר לתיקון חד.
חיסולים קצרים הגיעו לשיא במהלך הראלי כאשר סוחרים דוביים לא העריכו נכון את עוצמת המומנטום השורי. לעומת זאת, חיסולים ארוכים התגברו במהלך המכירה, מכיוון שסוחרים שווריים מצאו את עצמם מוגזמים כשהמחיר התהפך.
העיתוי והיקף החיסולים הללו מציעים גם תובנות לגבי התנהגות הסוחרים. חיסולים קצרים התרחשו כאשר הביטקוין הגיע לשיאים חדשים, מה שמעיד על כך שחלק מהמשתתפים בשוק לא העריכו את עוצמתה של הראלי. מצד שני, הפירוקים הארוכים במהלך ירידת המחיר מראים שמספר גבוה משמעותית של סוחרים נתפסו על ידי מהירות ועומק התיקון, במיוחד כשהביטקוין שבר מתחת ל-100,000 דולר.
בהשוואה בין שתי המגמות, ניכר שהעלייה של הביטקוין והירידה שלאחר מכן הושפעו במידה רבה מפוזיציות ממונפות. זינוק החיסול הקצר ב-16 בדצמבר תרם למומנטום הראלי, ודחף את הביטקוין לשיא של כל הזמנים. עם זאת, הפירוקים הארוכים שבאו לאחר מכן היו הרבה יותר משמעותיים מבחינת השפעת השוק, והובילו את מחיר הביטקוין לירידת ביותר מ-12% תוך מספר ימים.
הפוסט שביטקוין צנח ל-95 אלף דולר לאחר פירוקים ארוכים של 540 מיליון דולר הופיע לראשונה ב-CryptoSlate.